Dünya

Hizbullah Demir Kubbe'yi Aşıp İHA'larla Vurdu: Ölü ve Yaralılar Var

İsrail ile Lübnan Hizbullah'ı arasındaki gerilim tırmanıyor. Batı Celile'de çok sayıda insansız hava aracı patladı. Olayda bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Abone Ol

Lübnan Hizbullah'ı, İsrail'in Demir Kubbe savunma sistemini aşarak insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi. Batı Celile'nin Ya'ara bölgesinde gerçekleşen patlamalar, bölgede büyük bir paniğe yol açtı. İlk raporlar, Lübnan'dan gelen roket saldırısının ardından bu patlamaların meydana geldiğini belirtiyor.


Patlamalar, İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile'nin Ya'ara bölgesinde gerçekleşti.


Olay, güncel olarak süregelen İsrail-Lübnan gerginliği sırasında yaşandı.


Lübnan Hizbullah'ı, İsrail hedeflerine yönelik bu saldırıyı gerçekleştirdi. İsrail ordusu ve medya, saldırıyla ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı.


İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, çok sayıda insansız hava aracı Batı Celile bölgesine girerek patlamalara neden oldu. Demir Kubbe savunma sistemi, bu İHA'ların saldırısını engelleyemedi.


İsrail ve Lübnan Hizbullah'ı arasındaki uzun süredir devam eden düşmanlıklar, bu tür saldırıların arka planını oluşturuyor. Taraflar arasındaki gerilim, zaman zaman şiddetli çatışmalara dönüşüyor.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Celile'nin batısındaki Ya'ara bölgesinde 3 ila 5 insansız hava aracı patladı. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı. Bu gelişmeler, bölgede tansiyonu daha da yükseltti.