Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Hizbullah, yaptığı açıklamada, İşgal Rejiminin Lübnan sınırına yakın Hagoşrim yerleşim birimine roketle saldırı düzenlediğini ve sınıra yakın Metula'da işgal askerlerinin kullandığı bir binayı hedef aldığını belirtti. Ayrıca, Lübnan'a ait Şeba Çiftliklerinde bulunan Zebdeyn karargahını da roketlerle vurduklarını ifade etti.

Açıklamada, işgalcilerin Lübnan'ın güneyindeki köylere yönelik saldırılarına karşılık bu saldırıların düzenlendiği vurgulandı. İşgal rejiminin sözde devlet televizyonu da Lübnan'dan işgal rejiminin kuzeyine 10 roket atıldığını, bazılarının düşürüldüğünü aktardı.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren işgal rejimi, kuzey sınırında da Hizbullah ile çatışıyor. İşgal ordusunun 3 Temmuz'da Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır öldürülmüştü. Hizbullah da söz konusu saldırıya karşılık 4 Temmuz'da işgal rejiminin kuzeyine 20 İHA ve yaklaşık 200 roket atmıştı.

Editör: Masume Masume