Yapıcıoğlu, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlar hakkında önerilerde bulundu. Bir basın toplantısında konuşan Yapıcıoğlu, “Bizim teklifimiz, bu suça karıştığı iddia edenlerle ilgili bir soruşturma başlatılmasıdır" dedi.

Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Alul: "Filistin, şehit Ayşenur'un cenazesini bağrına basmaya hazır." Fetih Hareketi Başkan Yardımcısı Alul: "Filistin, şehit Ayşenur'un cenazesini bağrına basmaya hazır."

Yapıcıoğlu, bu kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması teklifinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı: "Soykırım suçuna iştirak etmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili olarak kanunda şöyle bir şey var. Sanki bu suça iştirak edenlerin hemen hiçbir yargılama yapmadan vatandaşlıktan çıkaralım teklifte bulunmuş gibi anlaşılmasın. Bizim teklifimiz şu; bu suça karıştığı iddia edenlerle ilgili bir soruşturma başlatılmasıdır. Soruşturma başladığında savcılık tarafından ya da kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından ifade vermek üzere çağrılan kişi eğer gelmezse bunun prosedürü işletilsin. Bakanlık vasıtasıyla bu kişilere 'yurda dön' çağrısı yapılsın. Buna rağmen 3 ay içerisinde yargılanmak üzere yurda dönmeyenlerle ilgili vatandaşlıkların kaybettirilmesi prosedürü işletilsin ve dönmeyenler hakkında böyle bir karar verilsin ve aynı zamanda mallarına da el koyulsun. Yani otomatik olarak hakkında böyle bir iddia bulunanların hemen vatandaşlıkları düşürülsün gibi bir teklif değil."

Konuşmasının ardından soru cevap şeklinde program devam etti. Soru cevap faslının ardından "Soykırıma Katılan Çifte Vatandaşlar Paneli Sonuç Bildirgesi" okundu.

Editör: Masume Masume