Haber Merkezi- Aktaş, Gazze'deki soykırımın yanı sıra, Kudüs, Doğu Türkistan, Yemen, Arakan gibi mazlum coğrafyalardaki zulümlere de dikkat çekmiştir. Kadınların ve annelerin bu bölgelerde yaşadıkları acılara derinden üzüldüklerini ifade etmiş ve somut çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini belirtmiştir.

Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı Merhum Mehmet Yavuz, 5. Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Kadının topluma yön veren ve toplumu şekillendiren bir role sahip olduğunu belirten Aktaş, anneliğin ulvi bir mertebe olduğunu vurgulamıştır. Kadınların aile içindeki rollerinin önemine değinen Aktaş, bu rolün küçümsenmemesi gerektiğini belirtmiştir. 

Kadına yönelik şiddet sorununa da dikkat çeken Aktaş, bu sorunun sadece polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini, öncelikle sebeplerin doğru analiz edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Çalışan kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Aktaş, çocuklarını kendisi yetiştiren ev hanımlarına da destek verilmesi gerektiğini savunmuştur.

Son olarak, artan boşanmalar ve geçimsizliklerin yanlış politikalar ve yasaların bir sonucu olduğunu belirten Aktaş, aile kurumunun korunması gerektiğini vurgulamıştır. HÜDA PAR olarak, daha iyi ve daha güzel yarınlar için elbirliğiyle çalışacaklarını ifade etmiştir.

Editör: Fatma Zehra