Haber Merkezi- HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda özel bir toplantıda yaptığı konuşmada, devletin imtiyazlı bir kesimin değil, bütün milletin sahibi olduğunu vurguladı.

Yapıcıoğlu, Türkiye'nin kuruluşuna ve ulusun bağımsızlık mücadelesine değinerek, Birinci Meclis'in oluşumu ve halkın iman etrafında renk ve ırk ayrımı yapmadan bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti. Ancak zaferin kazanılmasının ardından milletin asıl değerlerinin unutulduğunu belirtti.

Devletin yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, cumhurun tüm renkleriyle milletin tamamını temsil ettiğini ve dolayısıyla devletin imtiyazlı bir azınlığın değil, bütün milletin mülkiyetinde olduğunu vurguladı.

Yapıcıoğlu, milletin bağımsızlık mücadelesindeki zaferin, iman ve birlik ruhuyla elde edildiğini ve farklı kimliklerin bir araya gelerek ortak bir hedef için savaştığını dile getirdi. Ancak, sonrasında bu ruhun göz ardı edildiğini ve milletin asıl kimliğinin unutulmaya başladığını ifade etti.

Filistin bayrağı asan kişinin evinin önüne bomba yerleştiren Avustralyalının cezası belirlendi! Filistin bayrağı asan kişinin evinin önüne bomba yerleştiren Avustralyalının cezası belirlendi!

Farklılıkların bir ayrışma değil, bir güç kaynağı olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, Türkiye'nin yeniden birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki acı gerçeği hatırlatarak, milletin birlik ve beraberliğinin önemini vurguladı.

Yapıcıoğlu, Türkiye'nin kalkınması için yeni ve adil bir anayasanın hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, değerlerin merkeze alınmasıyla güçlü bir geleceğe doğru ilerlememiz gerektiğini vurguladı.