Dün, TBMM Genel Kurulu’nda HÜDA PAR'ın Gazze’deki soykırıma ortak olan siyonistlerle ilgili sunduğu kanun teklifinin görüşülmesine ilişkin önerge, Meclis'teki siyasi partilerin önemli bir kısmının desteğiyle kabul edildi. Ancak, bu kabul kararı sonrası ilk tepki Siyonistlerden değil, ODA TV’den geldi.

ODA TV Kanun TeklifiniAntisemitikBuldu

Oda TV, "Hüdapar’dan antisemitik yasa teklifi" başlıklı haberinde, HÜDA PAR’ın meclise sunduğu kanun teklifinin antisemitik olduğunu iddia etti. Oda TV’nin bu iddiası, İsrail’in 1948’den beri Filistin topraklarında işlediği işgal ve hak ihlallerine karşı çıkanlara yönelik 'antisemitik' suçlamasına benziyor.

Kanun TeklifindeSiyonizmDeğil Soykırım Var

ODA TV’nin antisemitizmle suçladığı HÜDA PAR’ın verdiği kanun teklifinde, siyonizm ideolojisini destekleyen çifte vatandaşlara yönelik herhangi bir yaptırım talebi bulunmuyor. HÜDA PAR’ın sunduğu kanun teklifi, uluslararası boyutları olan soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçlarda rol alan çifte vatandaşların mevcut yasalar kapsamında yargılanmasını, vatandaşlıktan çıkarılmasını ve Türkiye’deki mal varlıklarına el konulmasını öngörüyor.

UAD de mi Antisemitist?

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika’nın İsrail aleyhine talep ettiği tedbirlere ilişkin kararında, Gazze Şeridi'ne engelsiz erişim sağlanmasını istemişti. UCM Başsavcısı Kerim Han da Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu. ODA TV’ye göre bu da ‘antisemitist’ bir hamle olarak değerlendirilebilir.

ABD Bile Yaptırım Uyguladı

ABD, Gazze’deki soykırım suçlarına dahil olan aşırıcı Yahudi yerleşimcileri ve bazı kurumları yaptırım listesine aldı. Ancak, ODA TV’ye göre HÜDA PAR’ın talebi, ABD’nin uyguladığı yaptırımlarla aynı doğrultuda olmasına rağmen antisemitizm olarak nitelendirildi.

Maldivler Ülkeye Girişlerini Yasakladı

Maldivler, İsraillilerin ülkeye girişini yasakladı. Bu karar da ODA TV’ye göre antisemitizm olarak değerlendirilebilir.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Soykırıma Karşı En Önde Yürüyen Yahudiler

Uluslararası Siyonizm Karşıtı Yahudiler Örgütü, İsrail’in soykırımına en net tepkiyi gösterenler arasında yer alıyor. Haham Yisroel Dovid Weiss, "İsrail devleti, Araplardan çalarak kuruldu. Bu yüzden Filistinlilerle beraber ağlıyoruz." demişti. ODA TV’ye göre bu Yahudiler de antisemitist olarak değerlendirilebilir.

Soykırıma Antisemitizm Maskesi

Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarda 40 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. HÜDA PAR’ın sunduğu kanun teklifi, bu saldırılara katılanlara yönelik yaptırım talep ediyor. Ancak, ODA TV bu talebi antisemitizm olarak nitelendiriyor. Bu durumda, HÜDA PAR’ı karalama amacı mı güdülüyor?

Editör: Masume Masume