Vakıf, 2019 yılından bu yana Nijer'de yedi okul inşa ederek, ülkedeki eğitim imkânlarını artırmaya devam ediyor. İnşa edilen okula, 2022 yılında vefat eden şair ve yazar Mevlana İdris'in ismi verilmiştir.

İşgal Güçleri, Refah için Yeni Güvenli Bölge Planı Açıklayacak! İşgal Güçleri, Refah için Yeni Güvenli Bölge Planı Açıklayacak!

Yeni okulun açılmasıyla birlikte, öğrenciler daha iyi şartlarda eğitim alma fırsatı elde etmiştir. Okulda üç sınıf, bir idareci odası, bir öğretmenler odası, üç tuvalet ve bir veranda bulunmaktadır. Toplamda 150 öğrenci kapasitesine sahip olan okulun açılışına, Nijer Milli Eğitim Bakanı Dr. Elisabeth Sherif, Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar, yerel yetkililer, İHH gönüllüleri ve bölge halkı katılmıştır.

Önceki dönemde öğrenciler, kamıştan yapılmış dersliklerde eğitim almaktaydılar. Ancak kamıştan yapılan okullar, yağmur, toz ve rüzgâr gibi doğal etmenlere karşı dayanıksızdır ve sürekli yangın riski taşımaktadır. Nijer'de geçtiğimiz yıl yaşanan yangınlar sebebiyle 25 çocuk hayatını kaybetmiştir.

Mevlana İdris Zengin ise 1966 yılında Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde doğmuş ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yazarlık kariyeri boyunca çocuk kitaplarıyla ödüller kazanmış ve çocuk edebiyatına katkıda bulunmuştur. İHH'nın inşa ettiği okul, bu değerli yazarın adını taşıyarak, eğitim alanında yapılan önemli bir çalışmayı temsil etmektedir.