İHH Yalova Şube Başkanı Ferhat Karaboğa, İHH'nın su kuyusu projeleri hakkında bilgi verdi. Dernek, bağışçıların katkılarıyla açılan su kuyularıyla dünya çapında mazlumlara umut ışığı sağlıyor. Karaboğa, su kuyusu kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulunarak bağış çağrısında bulundu.

Karaboğa'nın açıklamalarına göre, dünya nüfusunun onda biri yani yaklaşık 700 milyon insan temiz suya erişemiyor. Ayrıca, yaklaşık 2 milyar insanın içtiği su hijyen kurallarına uymuyor ve kirli su kaynaklı hastalıkların sebep olduğu ölümler her gün binlerce çocuğu etkiliyor. Su kıtlığı, hastalık ve suya ulaşma güçlüğü sebebiyle her yıl 2 milyonun üzerinde insan hayatını kaybediyor.

Yalovalı Okçu Şeydanur, Milli Takıma Girdi Yalovalı Okçu Şeydanur, Milli Takıma Girdi

Karaboğa, özellikle Afrika ve Asya gibi bölgelerde insanların günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için uzun mesafeleri yürümek zorunda kaldığını vurguladı. Bu durumun salgın hastalıkların yayılmasını kolaylaştırdığını ve temiz su kaynaklarının azalmasıyla tehlikelerin arttığını belirtti.

İHH'nın su kuyusu projeleri, suya erişimdeki adaletsizliği gidermek ve mazlumların yaşam koşullarını iyileştirmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.