Dünya

İki mensubunu daha Şehit Veren Hizbullah, işgale karşı operasyonlarına devam ediyor

Lübnan'daki Hizbullah, işgalci rejimin saldırısında 2 mensubunun şehit olduğunu duyurdu

Abone Ol

Hizbullah'ın açıklamasına göre, Ahmed Hasan El Dirani ve Hadi Hasan Avala adlı iki mücahidin işgalci siyonist rejimin saldırısı sırasında şehit olduğu belirtildi. Bu olayla birlikte, 8 Ekim'den bu yana işgal rejiminin saldırılarında hayatını kaybeden Hizbullah mensuplarının sayısı 128'e yükseldi.

Hizbullah, bugün işgal rejimi hedeflerine yönelik uygun silahlarla saldırılar düzenlediğini açıkladı. Bu saldırılar sonucunda işgal saflarında kayıplar meydana geldi ve işgalci siyonist rejim, Hizbullah'ın açtığı ateş sonucu 9 siyonist askerin yaralandığını itiraf etti.

Gazze'deki direnişi desteklemek amacıyla operasyonlar düzenleyen Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana Lübnan sınırındaki çatışmalarda 128 Hizbullah mensubu ile 26 Lübnanlı sivilin şehit olduğunu bildirdi.

İşgalci rejimin verilerine göre ise Hizbullah'ın gerçekleştirdiği operasyonlarda 5 işgalci siyonist ve 8 işgal askerinin öldüğü kaydedildi.

Hizbullah kimdir?

Hizbullah, Lübnan'da bulunan, hem sivil hem de askeri kanadı olan Şiî inançlı siyasi ve askeri parti. 1982 yılında başta İsrail'i, o zamanlar işgal etmekte olduğu Güney Lübnan'dan çıkartmak ve ardından İsrail'i yıkmak amacıyla kurulmuştur. Hizbullah'ın şu andaki genel sekreteri Hasan Nasrallah'dır.

Hizbullah siyasi ve silahlı mücadele kanatlarının yanı sıra fakir Lübnan halkına yardım amacıyla birçok kurumlar da işletmektedir. Bunların arasında 8 hastane, 24 klinik, 32 okul ve 6 tane de çiftçiler için tarım yardım derneği bulunmaktadır.

Ayetullah Humeyni taraftarlarının İran'daki Devrimini Orta Doğu'da yayma amacı da taşıyordu. Genelde Arap ve Müslüman dünyasında yasal bir direniş örgütü olarak kabul edilen Hizbullah ABD, Kanada, İsrail, Avustralya ve Suudi Arabistan tarafından terörist ilan edilmiştir. Avrupa Birliği Konseyi ise bu konuda kesin bir tutum almamayı tercih etmiştir.