Ürdün Kraliçesi'nden İsrail Açıklaması: Olağandışı Bir Empati Çağrısı Ürdün Kraliçesi'nden İsrail Açıklaması: Olağandışı Bir Empati Çağrısı

Uluslararası bir akademik işbirliği olan "World Weather Attribution" (WWA) bünyesindeki 21 bilim insanı, Körfez bölgesindeki yağışların iklim değişikliğinin etkisi altında olup olmadığını inceledi.

  • Bilgisayar simülasyonlarıyla gerçek bir hava olayını iklim değişikliğinin olmadığı kurgusal bir dünya ile karşılaştıran araştırmacılar, Körfez bölgesindeki geçmiş yıllara göre yaşanan yağışların artışını belirledi.
  • Araştırma sonuçlarına göre, sadece bir günde kömür, petrol ve doğal gaz kullanımı nedeniyle yaşanan 1,2 santigrat derecelik ısınmanın olmadığı bir dünyada, beklenenden yüzde 10 ila 40 daha fazla yağmur yağdığı tespit edildi.
  • İklim değişikliğinin yanı sıra, sıcaklıkların artmasına neden olan El Nino hava olayının da Körfez bölgesindeki yağışlarda etkili olduğu belirlendi.
  • Bu bulgular, Körfez bölgesindeki iklim değişikliğinin, bölgede yaşanan sağanak yağışların artışında önemli bir faktör olduğunu gösteriyor.