İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TV100'de katıldığı programda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine neden kırgın olduğu sorusuna açıklık getirdi. İmamoğlu, "Bana kırgın olduğunu düşünmüyorum. Görüşemedik ama ben ısrarla aradım, en son bunu kimseye de söylemedim, ilk defa açık açık söylüyorum. En son bayramda ısrarla aradığımda cevap verdi. Ben bayramını tebrik ettim o da seçim sonucumu tebrik etti," dedi.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile neden görüşemediklerini de anlattı. "Kurultaydan sonra aradım, ulaşamamıştım. Kırgın olabilir, belki telefona bakmak istemedi," diyen İmamoğlu, yine de Kılıçdaroğlu'nun kendisine kırgın olmadığını düşündüğünü belirtti. "Ben kırgın olduğunu düşünmüyorum. 'Kırgınım' derse niçin kırgınsınız derim," ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, Kılıçdaroğlu'nun "sırtımdan hançerlendim" sözlerinin ardından İmamoğlu'nun ilk açık yanıtı oldu. İmamoğlu'nun ısrarlı aramalarına rağmen Kılıçdaroğlu ile iletişim kurmakta zorlandığı, ancak bayramda yapılan görüşmede karşılıklı tebriklerin iletildiği belirtildi.

İmamoğlu'nun bu açıklamaları, CHP içindeki gerilimi yatıştırmayı amaçlayan bir adım olarak değerlendiriliyor. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile ilişkilerinin düzelmesi için çaba gösterdiğini vurguladı ve Kılıçdaroğlu'nun kırgınlık ifadesinin nedenini anlamak istediğini belirtti.