Haber Merkezi- IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen basın toplantısında IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kammer, Türkiye'deki politika değişikliğini ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirirken, mali konsolidasyon ve dezenflasyon gibi konulara odaklandı.

Türkiye'deki politika değişikliğinin olumlu sonuçlar verdiğini belirten Kammer, bu politika ortamının Türk ekonomisine yönelik kırılganlıkları azalttığını ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değinen Kammer, Şimşek'in reformların uzun vadeli bir program olduğunu vurguladığını aktardı.

Tavuk Eti İhracatı İçin Sınırlama Getirildi: Ticaret Bakanlığı Açıkladı Tavuk Eti İhracatı İçin Sınırlama Getirildi: Ticaret Bakanlığı Açıkladı

Kammer, Türkiye'nin yürürlükteki reform programını desteklediklerini ve Türkiye'ye oradaki ekonomi ekibinin izlediği programı tavsiye ettiklerini belirtti. Ancak, Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme olmadığını vurguladı.