İngiltere'nin Southport kentinde, Hart Caddesi'ndeki bir dans okulunda düzenlenen Taylor Swift temalı etkinlikte bıçaklı bir saldırı gerçekleşti. Yetkililer, saldırının yerel saatle 11.47'de (TSİ 13.47) polise bildirilmesinin ardından, iki çocuğun hayatını kaybettiğini ve 6'sı ağır 9 çocuğun yaralandığını açıkladı. Ayrıca, çocukları korumaya çalışan iki yetişkinin de ağır yaralandığı belirtildi.

Southport'taki bıçaklı saldırının ardından 17 yaşındaki bir erkek zanlı cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Zanlının Lancashire bölgesindeki Banks'ten geldiği ancak aslen Cardiff'ten olduğu bildirildi. Olayın terör saldırısı olarak değerlendirilmediği vurgulandı.

Yetkililer, travma konusunda uzman ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini ve yaralılara ilk yardım müdahalesinin yapıldığını belirtti. Yaralılar, bölgedeki ve Manchester'daki hastanelere sevk edildi.

Başbakan Keir Starmer ve İçişleri Bakanı Yvette Cooper, olayın ardından yaptıkları açıklamalarda, saldırının korkunç ve şok edici olduğunu belirterek, olay yerindeki polis ve sağlık ekiplerine teşekkür ettiler ve çalışmalara tam destek verdiklerini ifade ettiler.

Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek

Editör: Masume Masume