AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, sosyal medya platformlarının Türkiye’nin hukukuna uygun çalışması gerektiğini ifade etti. Yalçın, sosyal medya mecralarının çoğunun ABD merkezli olduğunu ve Türkiye’den kazanç sağladığını belirterek, bu şirketlerin Türkiye’nin kurallarına uyması gerektiğini vurguladı. Sosyal medya platformlarının sınırsız özgürlükten yararlanamayacağını, hukukun sosyal medya mecraları için de geçerli olduğunu söyledi.

Banka ve PTT Üzerinden Ödeme Zorunluluğu Geliyor: Elden kira ödeyenlere ceza kesilecek! Banka ve PTT Üzerinden Ödeme Zorunluluğu Geliyor: Elden kira ödeyenlere ceza kesilecek!

Instagram müzakerelerinin devam ettiğini ve olumlu sonuçlanmasını beklediklerini belirten Yalçın, diğer sosyal medya platformları için de benzer kurallara uyulmasını talep etti. Yalçın, Tiktok gibi platformların da Türkiye’nin kanunlarına uygun yayın yapması gerektiğini ifade etti.

Lübnan’daki durumla ilgili olarak, Türkiye'nin Lahey'de güçlü bir dosya sunduğunu ve Uluslararası Adalet Divanı'na teslim edileceğini duyurdu. Türkiye’nin İsrail’e yönelik baskıyı artırma ve ateşkes sağlama çabalarının sürdüğünü belirten Yalçın, İsrail’in hareketlerini terör örgütü gibi gördüğünü ve bu üslubun eleştirildiğini vurguladı.

Editör: Masume Masume