Görsel Haber-Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin, ABD'nin saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına tüm devlet dairelerinde ve kurumlarında 3 günlük genel yas ilan edilmesi talimatını verdiği belirtildi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait hedeflere yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 85 hedef vurulmuştu.

Saldırı sonucunda Irak'taki Kaim Akkaşat bölgesinde güvenlik güçlerine yapılan saldırıda ise 16 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı. Bu saldırının ardından Irak Hükümet Sözcüsü Basim Avvadi, Amerikan yönetiminin gerçekleştirdiği saldırının aralarında sivillerin de bulunduğu insanların ölümüne ve maddi hasara neden olduğunu açıklamıştı.

AB: İran'ın Talebi Üzerine Hızlı Müdahale Uydu Haritalama Hizmetimizi Etkinleştirdik AB: İran'ın Talebi Üzerine Hızlı Müdahale Uydu Haritalama Hizmetimizi Etkinleştirdik

ABD'nin bu saldırıyla ilgili olarak Irak Hükümetine bilgi verdiği iddiaları ise hükümet yetkilileri tarafından asılsız olarak nitelendirilmişti. Irak'ta yaşanan bu gelişmeler, ülkede genel bir hüzün ve endişe atmosferine neden olmuştu.

Haber Merkezi