Bakan Işıkhan Duyurdu: 81 İlaç Geri Ödeme Listesine Alındı! Bakan Işıkhan Duyurdu: 81 İlaç Geri Ödeme Listesine Alındı!

İran ve İsrail arasındaki gerilim, petrol fiyatlarını yukarı doğru yönlendirdi. Brent petrolün varil fiyatı, yaşanan gelişmelerin ardından 90 doları aşarak 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ancak, bu artışın ne kadar devam edeceği ve petrol fiyatlarının 100 doları görmesi mümkün mü, henüz belirsizliğini koruyor.

Orta Doğu'daki çatışmalar, petrol piyasasındaki ateşi yükseltti. Şu an için İran ve İsrail arasındaki gerilimde bir düşüş olsa da jeopolitik gerilimler nedeniyle brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı. Citigroup Inc.'in senaryosuna göre, Orta Doğu'da gerilimin artması ve bu durumun fiyatları desteklemesi öngörüsü bulunuyor. Bu gelişme, bankanın kısa vadeli fiyat tahminlerini yükseltmesine neden oldu. Analist Max Layton, İran ve İsrail arasındaki doğrudan çatışmanın devam etmesinin petrol fiyatlarının varil başına 100 dolara kadar yükselebileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Q9 1

ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda 80 azalarak düşüş yaşadı. Perşembe gününü varil başına 87,11 dolar seviyesinden tamamlayan Brent petrolü, cuma gününü 87,38 dolar seviyesinde kapattı. Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı ise cuma gününü 83,24 dolar seviyesinde tamamladı. WTI tipi ham petrol, perşembe gününü 82,73 dolar seviyesinde kapatmıştı.