Gazze Sokaklarında, ABD Yapımı Roket Kalıntıları Dikkat Çekiyor Gazze Sokaklarında, ABD Yapımı Roket Kalıntıları Dikkat Çekiyor

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Devlet televizyonunda yaptığı bir programa katılarak, İsrail'in olası bir saldırısına hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vereceklerini ifade etti.

Bakıri, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırının stratejik bir hata olduğunu vurgulayarak, bu durumun İran'ın meşru müdafaa hakkını ortaya koyduğunu belirtti.

İran'ın her türlü ihtimale hazır olduğunu söyleyen Bakıri, Siyonistlerin ikinci bir hata yapmamaları gerektiğini, çünkü İran'ın tepkisinin daha sert, güçlü ve hızlı olacağını vurguladı. İsrail ile İran arasındaki gerilim, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısıyla tırmandı.

Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili öldü. İran, bu saldırıyı ülkesine yönelik bir saldırı olarak kabul ederek misillemede bulunacağını duyurdu.

İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıda ise yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesi kullanıldı. İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıkladı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına karşı "açık ve etkili" bir şekilde karşılık vereceğini iddia etti.