Dünya

İran'daki seçimlerde, seçmenlerin yarısından fazlası sandığa gitmedi

İran İslam Cumhuriyeti'nde düzenlenen 12. Dönem Milletvekili ile 6. Dönem Uzmanlar Meclisi seçimlerine, gayriresmi sonuçlara göre, katılım oranının yaklaşık olarak yüzde 41 civarında olduğu bildirildi.

Abone Ol

Haber Merkezi- İran resmi ajansı IRNA, kesin olmayan sonuçlara dayanarak yaptığı açıklamada, ülkede yapılan parlamento ile İran liderini seçme, denetleme ve azletme yetkisine sahip Uzmanlar Meclisi seçimlerinde yaklaşık 25 milyon seçmenin sandık başına gittiğini duyurdu.

Ülkedeki toplam 61 milyon 172 bin 298 seçmenden, parlamentoda bulunan 290 sandalye için ve Uzmanlar Meclisi'nde bulunan 88 üyelik için oy kullanma hakkı bulunurken, kullanılan oyların toplam oya göre yaklaşık yüzde 41 olduğu belirtildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre başkent Tahran'daki seçmenlerin yaklaşık yüzde 25'inin sandık başına gittiği bildirildi.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, resmi olmayan istatistiklere dayanarak, Kum'da yüzde 49,7, Sistan ve Beluçistan'da yüzde 43, Rezevi Horasan'da yüzde 40, İlam'da yüzde 55, Loristan'da yüzde 47 oranında seçime katılım olduğu kaydedildi.

Uzmanlar Meclisi üyeliği için Güney Horasan eyaletinden aday olan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 80'den fazlasını aldığı belirtildi.

Bazı bölgelerde adayların gerekli oy oranına ulaşamadığı ve bu nedenle seçimlerin ikinci tura kaldığı ifade edildi.