Siyonist rejimin Yemen'e düzenlediği bombardıman, Orta Doğu'da tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadı ve bu tür eylemlerin bölgedeki istikrarsızlığı artıracağını vurguladı.

Kenani, "Yemen'deki saldırının sonuçlarından İsrail, ABD ve destekçileri sorumlu olacak" diyerek, bu tür saldırıların bölgede gerilimin tırmanmasına ve savaşın yayılması riskine yol açacağını ifade etti. Ayrıca, siyonist rejimin Gazze'de işlediği suçlar ve Yemen'deki saldırılarının öngörülemeyen sonuçlarından da yine aynı ülkelerin sorumlu olacağını belirtti.

Batı Şeria'da Katledilen Türkiye Vatandaşı Ayşenur Ezgi İçin Erdoğan'dan çok sert tepki! Batı Şeria'da Katledilen Türkiye Vatandaşı Ayşenur Ezgi İçin Erdoğan'dan çok sert tepki!

Bölgedeki gerilimin temel nedeninin Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik devam eden saldırılar olduğunu söyleyen Kenani, siyonist rejimin Filistin'deki saldırganlığı sona ermedikçe bölgeye barışın geri dönmeyeceğini vurguladı.

Kenani, siyonist rejimin Yemen'e saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Editör: Masume Masume