Haber Merkezi- İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, devlet televizyonunda katıldığı bir programda İsrail'in olası bir saldırısına karşı sert bir mesaj verdi.

İsrail'in Şam'daki konsolosluğuna düzenlediği saldırının bir "stratejik hata" olduğunu ifade eden Bakıri, İran'ın meşru müdafaa çerçevesinde askeri ve savunma kapasitesini ortaya koyduğunu belirtti.

Ayrıca, İsrail'in bir sonraki hatasını yapması durumunda cevabın saniyeler içinde verileceğini ve tepkinin daha sert ve güçlü olacağını vurguladı. İran'ın her türlü ihtimale hazır olduğunu belirten Bakıri, İsrail'in ikinci bir hatayı yapmaması gerektiğini dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İsrail ile İran arasındaki gerilim, 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna hava saldırısı düzenlemesinin ardından tırmandı.

Saldırıda 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili öldü. İran, bu saldırının ülkesine yapılmış bir saldırı olarak gördü ve misilleme yapacağını duyurdu.

İran, 13 Nisan'da İsrail'e yönelik yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlattı. İsrail'in ise bu saldırıya karşılık vereceği iddia edildi.