İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar genişlerken, işgal kuvvetleri saldırılarını Batı Şeria'ya kadar taşıdı. Dünyanın tepkisiz kaldığı bu vahşet, Lübnan'ın ardından işgal altındaki Batı Şeria'da da benzer yıkımların yaşanmasına neden oluyor. Batı Şeria'daki Tulkerim Mülteci Kampı, bu saldırıların en son hedeflerinden biri oldu.

Gazze'ye yönelik yaklaşık bir yıldır devam eden bombalamaların ardından, işgal ordusu 3 Ekim gecesi Batı Şeria'ya savaş uçaklarıyla saldırarak bir binayı hedef aldı. Üç bomba atan işgal güçlerinin saldırısı sonucu binalar harabeye döndü. Filistinliler, saldırının ardından binadan hala can verenlerin parçalarını toplamaya çalışırken, yıkıntılar arasında büyük bir çaresizlik içinde olduklarını dile getiriyorlar.

Bu saldırı, İkinci İntifada'nın yaşandığı 2000-2005 yılları arasından bu yana Batı Şeria'ya savaş uçağı kullanılarak yapılan ilk saldırı olarak dikkat çekiyor. Tulkerim Mülteci Kampı'nda patlamış su borularının akıttığı sularda oynayan çocukların görüntüsü, halkın yaşadığı trajediyi gözler önüne seriyor.

İşgal güçlerinin bu saldırıları, uluslararası kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşiyor, ancak Filistin halkı hala yalnız bırakılmış durumda. Dünya, Gazze'de yaşananlara sessiz kaldığı gibi, şimdi de Batı Şeria'daki bu vahşete tepkisiz kalıyor.

Irak’tan Sert Yanıt: İşgal Rejimine Ağır Kayıplar Verdirildi Irak’tan Sert Yanıt: İşgal Rejimine Ağır Kayıplar Verdirildi

Kaynak: Görsel Haber