İsrail ordusu, Refah'taki binaları hedef aldı! İsrail ordusu, Refah'taki binaları hedef aldı!

İşgal güçleri, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde bulunan Nuseyrat ve El-Meğazi mülteci kampları ile Ez-Zevayide beldesine gece saatlerinden beri hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda birçok bina yerle bir edildi ve çevre bölgelere büyük zararlar verildi.

  •  Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya ve diğer birçok bölge, işgal güçlerinin topçu atışlarıyla hedef alındı. Bu topçu saldırıları sonucunda birçok ev ve altyapı zarar gördü, bölge sakinleri büyük korku ve endişe içinde yaşam mücadelesi veriyor.
  • İşgal güçleri, Gazze kentindeki Sefa Camisi'ni bombaladı ve Zeytun ile Şucaiye gibi önemli mahallelere de saldırılar düzenledi. Bu saldırılar sonucunda cami ve çevresindeki binalar ağır hasar gördü, birçok sivil de yaralandı veya yaşamını yitirdi.
  •  Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nin yerleşkesinde ise toplu mezarların açılma çalışmaları devam ediyor. İşgal güçlerinin daha önce işlediği savaş suçlarını araştırmak amacıyla başlatılan bu çalışmalarda, şu ana kadar 392 ceset çıkarıldı. Bu toplu mezarların içerisinde, işgal güçlerinin Gazze'deki saldırıları sırasında öldürülen sivillerin cesetleri bulunuyor.