Yerel medya kaynakları, işgal uçaklarının Megazi kampına düzenlediği saldırı sonucunda çoğunluğu çocuk 11 kişinin şehit olmasına ve birkaç kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

Aynı zamanda işgalciler, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki şiddetli bombardımanlarını sürdürdü; bu saldırılarda Gazze Şehri'nin kuzeyindeki El-Nafak Caddesi'nde bulunan bir aileye ait dört katlı bir evin yok edildiği ve çevredeki evlere zarar verildiği belirtildi.

İşgal kuvvetleri, aralıklı topçu bombardımanıyla birlikte Beyt Hanun kasabasındaki sivillerin evlerine makineli tüfeklerle ateş açmayı sürdürdü. İşgal uçakları ayrıca Gazze Şehri'nin El-Tuffah mahallesinin doğusuna da saldırı düzenledi.

İşgal uçakları ve topçuları, şiddetli saldırılar eşliğinde Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampı ve çevresindeki sivillerin evlerini hedef aldı. Ayrıca işgalciler, kuzeydeki Fayed Kulesi'nin üstteki üç katını da tahrip etti. Saldırı sonucunda kamp içinde şehit ve yaralılar olduğu bildirildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine de işgal uçakları şiddetli bir saldırı düzenledi. Ambulans ve kurtarma ekipleri, şehrin batısındaki El-Emel Mahallesi'nde 6 kişinin şehit olduğu cenazelere ulaştı.

Gallant, Netanyahu'nun Gazze Planlarına Tepki Gösterdi Gallant, Netanyahu'nun Gazze Planlarına Tepki Gösterdi

Daha önce, işgalcilerin Gazze'nin merkezindeki Tuffah semtinde araçları hedef alan bombalı saldırısında en az 8 kişinin şehit olduğu ve birçok kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Ambulans ve kurtarma ekipleri, Han Yunus şehrinin çeşitli bölgelerinden de 15 kişinin cenazesine ulaştı.