Gazze'de süren çatışmaların gölgesinde, İşgalci İsrail ordusu Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürdü. İşgalci İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Hiyam beldesini fosfor bombası ve ağır topçu ateşiyle vurduğu bildirildi. Bu saldırılar sonucunda Lübnan'ın resmi ajansı NNA tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Aynı zamanda İran destekli Hizbullah Hareketi de İsrail ile yaşanan çatışmalara ilişkin bilgi verdi. Hizbullah, İsrail'in sınırda bulunan yerleşim birimlerine ve askeri karargahlara saldırdığını açıkladı.

İrlanda, İngiltere'yi Yeniden "Güvenli Ülke" Olarak Tanımlıyor İrlanda, İngiltere'yi Yeniden "Güvenli Ülke" Olarak Tanımlıyor

İşgalci İsrail ordusu ise yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan sınırındaki Arab el-Aramşe köyüne insansız hava aracı ve tanksavar füzesiyle düzenlediği saldırılarda 14 askerin yaralandığını belirtti. Bu saldırıların ardından Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen hedeflere hava saldırısı düzenlendiği ifade edildi. Çatışmaların bir sonucu olarak bölgedeki tansiyon giderek yükselirken, çatışmaların vahim boyutlara ulaştığı kaydedildi.