Görsel haber - İnsanlık dışı saldırılarda yaşanan acı olaylar şu şekilde öne çıkıyor:

24,100'den fazla Filistinli şehit oldu,
60,834 kişi yaralandı,
65,000 ton bomba kullanıldı,
359,000 ev yıkıldı,
30,000'den fazla noktaya saldırı düzenlendi,
390 okul, 388 cami ve 3 kilise zarar gördü,
2,000,000'den fazla Filistinli yerinden edildi.
Özellikle bebekler, çocuklar ve masum siviller, işgalci İsrail'in saldırıları nedeniyle büyük acılar çekiyor. Filistin topraklarına yönelik saldırılarda sivil yerleşim yerleri ve altyapı hedef alınırken, Filistin halkı da yaşadıkları acılara karşı direniş gösteriyor.

Kassam Tugayları, Filistinli direniş örgütü, 100 günde İsrail'e karşı başarılı bir şekilde yerli üretim silahları kullandıklarını ve 1000'den fazla askeri aracı hedef aldıklarını belirtti.

Filistin direniş örgütü Kassam Tugayları, yerel imkanlarla üretilen silahları kullanarak işgalci İsrail'e karşı etkili bir direniş sergiliyor. Ancak, çatışmanın tarafları arasında adil, barışçıl ve kalıcı bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekiyor.

Yaşanan bu kadar zulüm ve acıya rağmen, uluslararası toplumdan gerekli müdahale ve çözüm arayışı yeterli düzeyde değil. Birleşmiş Milletler, UNICEF, Cenevre Sözleşmesi ve diğer insan hakları örgütlerinin çatışmanın taraflarını daha fazla kayıp vermemeye çağırması bekleniyor.

Bu zorlu dönemde, Filistin halkının acılarına dikkat çekmek ve çatışmanın çözümü için uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek önem arz etmektedir. Filistinlilere yönelik zulmün son bulması ve adil bir barışın tesis edilmesi için çağrılar artarken, dünya, Filistin halkının yanında durmaya devam etmelidir.

ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor ABD'den Topyekün Savaş Uyarısı: Lübnan-İsrail Sınırında Gerilim Tırmanıyor

Ebu Ubeyde'nin 101'üncü Günde Yaptığı Konuşmasından Öne Çıkanlar

Bilinmesini isterim ki İsrail'i hedef aldığımız mühimmatların ve silahların çoğu, Kassam Tugayları tarafından yerli imkanlarla üretildi.

Bu Silahlar ile 100 günde İsrail'e ait 1000 askeri aracı hedef almayı başardık.

"Aksa Tufanı, milletimizin ve ümmetimizin tarihinde bir dönüm noktasıdır. Tüm sömürge halkların kurtuluşu için seslenen bir çığlıktır.

Halkımızı tamamen yok etmeye çalışan, katliam ve soykırımlara karşı gücümüzü harekete geçirmekten başka seçeneğimiz yoktu."

AksaTufanı Harekatı, direnişin ve halkımızın ve kuvvetlerimizin bir olarak "tek cephede" savaştığı bir cihaddır."

"İsrail, tek bir hedefine ulaşamadığı gibi 100 günde askeri operasyon ile tek 1 esirini dahi kurtaramadı."

"Siyonist İsrail'in Gazze'deki camilerin neredeyse tamamını yıktığını iki milyar Müslümana duyurmak görevimizdir."

Editör: Ömer Faruk