Hazreti Ömer zamanında Kadisiye Savaşı'na katılarak 4 oğlunu şehit veren şair kadın sahabe Hazreti Hansa'ya benzetilen 70 yaşlarındaki Gannam, Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki El-Menşiyye Mahallesi'nde sabrı, metaneti ve kararlı duruşuyla dikkat çekiyor.

Amine Gannam, 19 Ekim 2023'te katil İsrail'e ait insansız hava aracının kamptaki bir alanı bombalaması sonucu 2 oğlunu kaybetti. Geçen kasım ayında ise oğlu Abdullatif'i ölümcül bir hastalık nedeniyle kaybetti. Son saldırılarda da diğer oğulları Selim ve Mahmud'u şehit verdi.

20240421 Israil Saldirisinda 4 Oglunu Kaybeden Kadina Filistinlilerin Hansasi Lakabi Verildi 5

"Bu, gurur duyduğum oğullarımın kanıdır"

Amine Gannam, Anadolu Ajansı muhabirine konuşarak, "Beni 4 oğlumun şehadeti ile şereflendiren Allah'a hamdolsun." dedi. Omzunda taşıdığı ve oğullarının kan izlerinin bulunduğu Filistin kefiyesini göstererek, "Bu, gurur duyduğum oğullarımın kanıdır. Bu, sakladığımız şehitlerimizin kanıdır." diye ekledi.

Gazze'de 210 Gündür Süren Saldırılarda Binlerce Filistinli Kayboldu: Ağır Bilanço! Gazze'de 210 Gündür Süren Saldırılarda Binlerce Filistinli Kayboldu: Ağır Bilanço!

20240421 Israil Saldirisinda 4 Oglunu Kaybeden Kadina Filistinlilerin Hansasi Lakabi Verildi 3

Selim'in öldürülme anını ise, "Oğlum Selim, abdest alıp namazını kıldıktan sonra evine doğru yola çıktı. Silahsız olmasına rağmen katil İsrailli keskin nişancıların kurşunlarıyla öldürüldü." şeklinde anlattı.

Sabır ve Metanette Öncü Hz. Hansa: Dört Şehit Annesi ve Edebiyatın İncisi Sabır ve Metanette Öncü Hz. Hansa: Dört Şehit Annesi ve Edebiyatın İncisi

"Onlar evlerini, namuslarını savunuyordu"

Filistinli baba Faysal Gannam, çocuklarının katil İsrail'in işgaline karşı savaşmadığını belirterek, "Daha doğrusu kamplarına saldıran katil İsrail güçleriydi ve onlar evlerini, namuslarını savunuyordu." dedi. Katil İsrail'in Filistin topraklarında yaşamı zorlaştırdığını ve aşağıladığını dile getiren acılı baba, "Bizler hayatı seviyoruz. Ancak aşağılandığınızda ve eviniz yıkıldığında bununla yüzleşmekten başka çareniz kalmıyor." şeklinde konuştu.

20240421 Israil Saldirisinda 4 Oglunu Kaybeden Kadina Filistinlilerin Hansasi Lakabi Verildi 6

Katil İsrail'in, Nur Şems Mülteci Kampı'na yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 14 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

20240421 Israil Saldirisinda 4 Oglunu Kaybeden Kadina Filistinlilerin Hansasi Lakabi Verildi 1