Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor Beyaz Saray ile Netanyahu Arasında "Gazze Ateşkes Anlaşması" Tartışması Sürüyor

Haber Merkezi- Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz yedi gün boyunca işgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampına yönelik barbarca bombalamayı benzeri görülmemiş bir şekilde yoğunlaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, kampın savaş uçakları, tanklar ve savaş gemileri tarafından defalarca bombalandığı ve saldırı sayısının 63'e ulaştığı ifade edilerek, bu saldırılar sonucunda 91 kişinin şehit olduğu, 251 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İşgalin termal ve kimyasal silah kullanması sonucu kurbanların yüzde 75'inden fazlasının cesetlerinin yanmış olarak hastanelere ulaştığı belirtilen açıklamada, kampın meskun yerleşim yeri olduğu ve 250 kişinin burada barındığı aktarıldı.

Açıklamada, kampın bu aşırı kalabalıklığına rağmen bilinçli olarak işgal tarafından hedef alındığı belirtilerek, katliamlardan en büyüğünün 23 kişinin şehit ve 73 kişinin de yaralandığı El Razi Okulu katliamı olduğu vurgulandı.

Saldırıları gerçekleştiren ve soykırım suçuna destek olan işgal rejimi ve ABD'nin kınandığı açıklamada, "İsrail işgalini ve ABD yönetimini, yerinden edilmiş kişilere ve sivillere yönelik bu katliamların devam etmesinden ve işgalin şehitlerin ve yaralıların cesetlerinin yakılmasına yol açan termal ve kimyasal silahları kullanmasından tamamen sorumlu tutuyoruz." denildi.

Açıklamada, "Uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler'e, çeşitli uluslararası kuruluşlara ve özgür dünyanın tüm ülkelerine, soykırım savaşını durdurması ve Gazze Şeridi'nde akan kanı durdurması için 'İsrail' işgaline ve Amerikan yönetimine baskı uygulamaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Editör: Fatma Zehra