BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) raporu, Gazze Şeridi'nde yaşanan duruma dair bilgi içeriyor.

Raporda, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde hava, kara ve deniz saldırılarını sürdürdüğü ve bu durumun daha fazla sivilin hayatını kaybetmesine, altyapının zarar görmesine ve Filistinlilerin yerinden edilmesine neden olduğu belirtiliyor.

Gazze'de Savaş Sonrası Kalıcı Barış ve Normalleşme Süreci Planlanıyor Gazze'de Savaş Sonrası Kalıcı Barış ve Normalleşme Süreci Planlanıyor

30 Nisan'dan 5 Mayıs'a kadar 6 UNRWA çalışanının daha hayatını kaybettiği ve 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde öldürülen UNRWA çalışanı sayısının 188'e yükseldiği vurgulanıyor.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini engellediği ifade edilen raporda, bu durumun uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği belirtiliyor.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin UNRWA ekipleriyle görüşmek üzere ikinci kez Gazze'ye girişini engellediği hatırlatılıyor ve "Geçen iki hafta boyunca UNRWA, konvoylarına ateş açılması ve BM personeline yönelik zorbalık ile taciz de dahil 10'dan fazla olay kaydetti." ifadesine yer veriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine atıfta bulunulan raporda, devam eden saldırılar nedeniyle Gazze'deki 36 hastaneden üçte birinin ve sağlık ocaklarının yüzde 30'unun tıbbi malzeme, yakıt ve personel sıkıntısı nedeniyle kısıtlı bir şekilde faaliyet gösterdiği bildiriliyor.