Vergi Paketinde Düzenlemeler Tamamlandı: Yurt Dışı Çıkış Harcı 500 TL Oldu Vergi Paketinde Düzenlemeler Tamamlandı: Yurt Dışı Çıkış Harcı 500 TL Oldu

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, son günlerde yürürlüğe giren aktif işgücü yönetmeliği değişikliklerini duyurarak, işverenlere ve iş arayanlara yönelik önemli gelişmeleri paylaştı. Yapılan düzenlemelerle program süresinin üç katı olarak uygulanan istihdam yükümlülüğü iki kata düşürüldü ve programlarda istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdü yüzde 70'ten yüzde 60'a indirildi.

Ayrıca, sektör kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte imalat sektörüne yönelik işbaşı eğitim programları artık sektör ayrımı olmaksızın açılabilecek. Bu değişikliklerle birlikte kurs ve program sayısında önemli bir artış öngörülüyor. İŞKUR'un attığı bu adımla, iş gücü piyasasının sürdürülebilirliğine ve gelişimine büyük katkı sağlaması bekleniyor. İşverenlere daha fazla erişim kolaylığı sağlanarak iş arayan vatandaşlara çeşitli fırsatlar sunulması hedefleniyor. Bu çerçevede iş arayanların mesleki eğitim ve beceri seviyelerinin artırılması, fırsat eşitliğinin sağlanması, işverenlerle iş arayanlar arasında daha adil bir denge oluşturulması amaçlanıyor.

Editör: Ömer Faruk