Hamas Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Haniyye, yaptığı açıklamada, 3 Ağustos'un Gazze'ye ve esirlere destek için küresel ulusal bir gün olarak ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Haniyye, "Esirlerimize ve Filistin halkına yönelik soykırım savaşı sona erene kadar sürekli bir hareket olmalı," dedi.

Açıklamasında, "Gazze Şeridi'ndeki tutsaklarımızın ve halkımızın savunulması, işgalin onlara karşı işlediği vahşi suçların açığa çıkarılması, onların haklarının ve haklı davalarının savunulması için bu ulusal ve uluslararası güne aktif ve kitlesel katılım çağrısında bulunuyoruz," ifadelerine yer verdi.

İşgal Güçleri, Cebaliye Mülteci Kampında savunma yetkilisi ve ailesine Hava Saldırısı Düzenledi! İşgal Güçleri, Cebaliye Mülteci Kampında savunma yetkilisi ve ailesine Hava Saldırısı Düzenledi!

Haniyye, 3 Ağustos'un Filistin'in her yerinde, mülteci kamplarında, Arap ve İslam dünyasında ve dünyadaki tüm özgür insanlar arasında önemli, görünür ve etkili bir gün olmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Editör: Masume Masume