Haber Merkezi- Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti, Esirler Cemiyeti, Zamir İnsan Hakları Kurumu ve Şehitlerin Naaşlarını Geri Alma Ulusal Girişimi, "27 Ağustos Şehit Cenazelerini Geri Alma Günü" dolayısıyla ortak bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, İsrail'in şu ana kadar 552 Filistinlinin naaşını alıkoyduğu belirtildi. Alıkonulan naaşlardan 256'sının "Sayı Mezarlığı" adı verilen ve üzerinde isimler yerine yalnızca rakamların bulunduğu gizli mezarlara defnedildiği, 296'sının ise buzdolaplarında tutulduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, cenazeleri alıkonulanlar arasında 9 kadın, 32 esir, 18 yaş altı 55 çocuk, 5 İsrail vatandaşı Filistinli ve Lübnan'daki Filistinlilerden 6 kişinin bulunduğu belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 149 Filistinlinin cenazesine el koyduğu da vurgulandı.

Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor

İsrail'in Gazze Şeridi'nden yüzlerce Filistinlinin naaşını alıkoyduğu belirtilen açıklamada, İsrail makamlarının bu konuda henüz tatmin edici bir açıklama yapmadığına dikkat çekildi. İsrail, öldürdüğü Filistinlilerin naaşlarını "Sayı Mezarlığı" adı verilen ve yalnızca rakamlarla işaretlenmiş gizli mezarlara defnetmeye devam ediyor.

Editör: Fatma Zehra