Haber Merkezi- İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde, İsrail askerlerinin saldırıları devam ederken, 2 gün önce yaşanan bir olayın görüntüleri bugün sosyal medyada yayıldı. Görüntülerde, Cenin'in Doğu Mahallesi'nde İsrail buldozerleri tarafından tahrip edilen bir sokakta yerde yatan yaşlı bir Filistinlinin, askeri bir araç tarafından ezildiği anlar yer alıyor.

Ezilen kişinin, 82 yaşındaki Alzheimer hastası Tevfik Kandil olduğu ve 30 Ağustos'ta İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü öğrenildi. Görgü tanıkları, Kızılay ekiplerinin Kandil'in naaşını almasına izin verilmediğini ve cesedin saatlerce yerde kaldığını belirtti.

Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor

İsrail'in, 28 Ağustos'ta Batı Şeria'daki Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerinde başlattığı saldırılar, 2002'deki "2. İntifada"dan bu yana en yoğun ve kapsamlı operasyonlar olarak nitelendiriliyor. Cenin'deki saldırılar ise 5. gününde devam ediyor.

Editör: Fatma Zehra