HABER MERKEZİ – Siyonist İsrail kaynakları, Katar'ın başkenti Doha'da devam eden ateşkes ve esir takası müzakerelerinde anlaşma sağlanma olasılığını düşük görüyor. Bunun başlıca sebebi, Hamas’ın “güncellenmiş Witkoff önerisini” kabul etmeyebileceği yönünde yapılan değerlendirmelerdir. Bu teklif, Gazze’de ateşkesin 60 gün daha uzatılması karşılığında, ilk gün 10 İsrailli esirin serbest bırakılmasını öngörüyor. Bu esirler arasında Amerikan vatandaşı Idan Alexander da bulunuyor.

Ensarullah, İsrail Gemilerine Geçiş Yasağını Yeniden Başlattı. Ensarullah, İsrail Gemilerine Geçiş Yasağını Yeniden Başlattı.

İsrail, esir takasını aşamalı olarak gerçekleştirmeyi öneriyor. İlk aşamada 10 esir serbest bırakılacak, son aşamada ise kalan tüm esirler salıverilecek. Ancak Hamas, tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında kalıcı ateşkes talep ediyor.

İsrail'in müzakerelerdeki pozisyonu, esirlerin kademeli olarak serbest bırakılmasını savunmak ve savaşın tamamen durdurulmasına karşı çıkmaktan yana. Müzakerelere katılan İsrail heyeti, Katar’a pazartesi günü ulaştı. Heyette, İsrail’in kayıp ve esirler koordinatörü Gal Hirsch, Başbakan Netanyahu'nun siyasi danışmanı Ofir Falk, Mossad, Şin Bet ve İsrail ordusunun temsilcileri yer alıyor.