Dünya

İsrail, Gazze'de 151 Günde 13 Bin 430 Çocuğu Şehit Etti

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarla 13 bin 430 çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına dair son bilgiler paylaşıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi- Söz konusu açıklamada, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde "savunmasız Filistin halkına, sivillere, çocuklara ve kadınlara" yönelik 2 bin 675 katliam gerçekleştirdiği ifade edildi.

151 gündür devam eden saldırılarda Gazze Şeridi'nde 13 bin 430 çocuk ve 8 bin 900 kadının yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, saldırıların altıncı ayına girildiği ve yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 7 bin kişinin hala enkaz altında veya kayıp olduğu vurgulanırken, hastanelere getirilen ölü sayısının 30 bin 534, yaralı sayısının ise 71 bin 920 olduğu bildirildi.

İsrail'in sağlık sektörünü de hedef aldığı ve Gazze'de 364 sağlık çalışanı ile 48 sivil savunma görevlisini öldürdüğü kaydedildi.

Ayrıca, Gazze'de 132 gazetecinin İsrail saldırılarında hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze'deki ablukanın neden olduğu kıtlığa dikkat çekilen açıklamada, un, pirinç ve tahıl gibi temel gıda maddelerinin tükenmesiyle özellikle Kuzey Gazze ve Gazze'de kıtlığın arttığı uyarısında bulunuldu.

İsrail'in, insani yardım malzemelerinin girişini engellediği ve yardım araçlarını hedef aldığı, bu nedenle çocuklar ve aileleri yiyecek aramak için dışarı çıkanların öldüğü ifade edildi. Açıklamada, bunun İsrail'in sivil halka yönelik baskılarının bir parçası olduğu ve bu durumdan İsrail'i ve müttefiklerini sorumlu tutulduğu vurgulandı.

İsrail'in ayrıca Gazze'de kıtlıkla mücadele eden insanlara yönelik saldırılar gerçekleştirdiği, yardım malzemesi dağıtımını hedef aldığı ve bunun da savaş suçu olduğu belirtildi. Ayrıca, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiği ve 19 savaş suçu işlediği ifade edildi.

Gazze'deki insani krizin çözümü için uluslararası topluma çağrı yapılan açıklamada, acil insani yardımın sağlanması ve Gazze'nin yeniden inşası için destek talep edildi.