HABER MERKEZİ - Wall Street Journal’a konuşan bir İsrailli yetkiliye göre, Mart ortasında kara saldırısının yeniden başlatılmasından bu yana, Gazze’nin %30’undan fazlası Siyonist İsrail’in askeri işgali altında.
Saldırıların büyük kısmı güney Gazze’de yoğunlaştı. İşgalci İsrail, Refah kentini çevreleyen yeni bir koridor oluşturdu ve buranın, İsrail’in güvenlik tampon bölgesinin bir parçası haline geleceği konusunda tehdit etti.
Sürekli Tampon Bölge Planı
Siyonist yetkililer, Gazze ile İsrail arasında kalıcı bir tampon bölge kurulacağını belirtti. Bu, geçmişte yaklaşık yarım mil genişliğinde bir güvenlik kuşağı anlamına geliyordu ve bu bölgede İsrail altyapıyı neredeyse tamamen yok etmişti.
İsrail, cumartesi günü yaptığı açıklamada, doğudan batıya Refah’ı Gazze’nin geri kalanından ayıranMorag Koridoru”nun inşasını tamamladığını duyurdu.
Yaklaşık iki hafta önce İsrail, saldırıların öncesinde yüz binlerce insanın yaşadığı Refah’ın tamamı için tahliye emri vermişti. Şu anda İsrail ordusu, Refah’ın bazı kısımlarını yıkmakta, şehir önceki çatışmalardan dolayı zaten ağır hasar almış durumda.