HABER MERKEZİ – Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti ortak bir açıklama yaparak İsrail hapishanesinde tutulan 34 yaşındaki Gazzeli esir Rafet Adnan Abdulaziz’in hayatını kaybettiğini duyurdu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’den Ramazan Mesajı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’den Ramazan Mesajı

Abdulaziz’in 7 Ekim 2023’ten bu yana kardeşi Şadi ile birlikte tutulduğu ve alıkonulduğu esnada yaralandığı belirtilirken, ölümüne ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Açıklamada, Abdulaziz’in şehadetiyle birlikte 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail hapishanelerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 60’a ulaştığı aktarıldı. Bu esirlerden 39’unun Gazze Şeridi’nden olduğu ifade edilirken, İsrail’in onlarca Filistinli esirin ölümünü gizlediği öne sürüldü.

Ayrıca İsrail makamlarının Abdulaziz’in tutulduğu süre boyunca ailesine herhangi bir bilgi vermediği ve onu ziyaret etmelerine izin vermediği vurgulandı.