HABER MERKEZİ - Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan açıklamada, daha önce Nefha ve Raymond hapishaneleri olarak bilinen Janot Hapishanesinde İsrail polisinin şiddetli bir "operasyon düzenlediği", ses bombası attığı ve Filistinli tutuklulara saldırdığı belirtildi.
Açıklamada, İsrail polisinin Filistinli tutukluları işkence yapmak amacıyla sıkı bir şekilde bağladığı ve tutukluların ellerinin kanadığı ifade edildi. Hapishanelerde İsrail polisinin baskınlarının arttığı, özellikle 7 Ekim 2023'ten sonra Filistinli tutukluların zor şartlarla karşı karşıya kaldığı kaydedildi.
İsrail hapishanelerinde Filistinli tutuklular üzerindeki kontrolü sıkılaştırmak ve onlara işkence yapmak için baskı operasyonlarına hız verildiği bildirilen açıklamada, İsrail polisinin ses bombası, plastik mermi ve polis köpeği kullanımını artırdığı belirtildi.
Açıklamada, "Kelepçe konusu, cezaevi yönetiminin tutuklulara kötü muamele ve işkence yapmak için kullandığı en çok öne çıkan araçlardan biridir ve hapishane yönetimi Filistinli tutuklulara işkence yapmak için birçok aracı kullanmaktadır." ifadesine yer verildi.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanırken, 168'i çocuk 937 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 7 bin kişi ise yaralandı.