Filistin

İsrail Ordusu Gazze'de Sivilleri Canlı Kalkan Olarak Kullanıyor!

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde sivilleri "sistematik şekilde" canlı kalkan olarak kullandığını öne sürdü.

Abone Ol

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki sivilleri, tünelleri ve binaları ararken canlı kalkan olarak kullandığını belirtti. Gazeteye göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ofisi ve ordudaki bazı subayların bilgisi dahilinde bu uygulama gerçekleşiyor.

Söz konusu uygulamada, Filistinli gençlerin, askeri üniforma giydirilerek elleri bağlanmış bir şekilde binalara ve tünellere gönderildiği ifade edildi. Genellikle 20'li yaşlardaki bu gençlerin, spor ayakkabıları ve korku dolu yüz ifadeleriyle Filistinli oldukları anlaşılabiliyor. İsrail ordusunun, bu kişileri operasyonlarda canlı kalkan olarak kullanarak, patlayıcılarla tehlikeli alanlarda ilerlemelerini sağladığı belirtiliyor.

Haberde, bazı siyonist askerlerin, Filistinlilerin hayatlarının askerlerin hayatlarından daha öncelikli olduğunu ve askerlerin ölmesindense Filistinlilerin bir patlayıcıyla havaya uçurulmasının daha iyi olduğunu ifade ettiği kaydedildi.