Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, ABD vatandaşlığı da bulunan Türkiye vatandaşı Eygi'nin Nablus'ta İsrail işgal güçleri tarafından başından vurularak katledilmesini sert bir şekilde kınadı. Açıklamada, "ABD'yi, İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği ve bugün Eygi'nin öldürülmesine neden olan suç ve katliamlarını destekleyen tarafgir politikalarını gözden geçirmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Hamas'lı Yetkili: "Philadelphia Ekseninde Anlaşmaya Varılamadı, İsrail Geri Çekilmeyi Erteliyor" Hamas'lı Yetkili: "Philadelphia Ekseninde Anlaşmaya Varılamadı, İsrail Geri Çekilmeyi Erteliyor"

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, yaptığı ayrı bir açıklamada, Eygi'nin katledilmesinin, Filistin davasıyla dayanışma içinde olan tüm seslere yönelik bir suikast girişimi olduğunu belirtti. Rişk, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği saldırıların ABD yönetimi tarafından desteklendiğini vurguladı ve "Filistin'e destek veren aktivisti hayattan koparan bu kurşun, İsrail ordusunun ABD yönetiminden aldığı ve işgal altındaki Filistin topraklarında her gün halkımıza karşı sıktığı kurşunun ta kendisidir" dedi.

Editör: Masume Masume