Gazze'de Bayram Yok: Şehit Sayısı Artıyor Gazze'de Bayram Yok: Şehit Sayısı Artıyor

HABER MERKEZİ - Ordudan yapılan açıklamada, Refah’taki birçok mahallede yaşayanlara, ordunun şiddetli çatışmalara geri döneceği tehdidinde bulunuldu ve hemen Mawasi bölgesine gitmeleri istendi.

Bu tahliye emri, İsrail'in ateşkesi sonlandırmasının ve ay başında Gazze'ye karşı hava ve kara operasyonlarını yeniden başlatmasının ardından geldi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü, İsrail ordusu, Refah kentinde kara saldırılarının kapsamını genişlettiğini duyurdu ve başka bir mahalleyi de hedef aldı.

Mayıs ayında, İsrail, Mısır sınırındaki Refah'ta büyük bir askeri saldırı başlattı ve bu saldırının sonucunda geniş alanlarda yıkım meydana geldi.

İsrail, Mısır sınırı boyunca stratejik bir tampon bölgeyi ele geçirdi ve ateşkes anlaşmasının gerektirdiği şekilde bu bölgeden geri çekilmedi.

Diğer taraftan, Hamas’ın, aralarında Amerikalı-İsrailli İdan Alexanderın da bulunduğu 5 esirin serbest bırakılmasını içeren yeni bir Mısır önerisini kabul ettiği duyuruldu. Karşılığında ise ateşkesin yenilenmesi teklif ediliyor.

Hamas, ilk aşamada insani yardımın girişine izin verilmesini ve ikinci aşamaya dair müzakerelerin başlamasını içeren ateşkes şartlarına dönülmesini bekliyor.