Alman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi: Müslümanlar Yoğun Ayrımcılığa Maruz Kalıyor Alman Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi: Müslümanlar Yoğun Ayrımcılığa Maruz Kalıyor

Haber Merkezi- Gazze'deki Filistin hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Siyonist işgalin Gazze'de savaş sürdürmesi sonucunda, 7 Ekim'den bu yana 800 bin erkek ve kız öğrencinin eğitim haklarından mahrum bırakıldığı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Gazze'de çeşitli liselerden yaklaşık 40 bin öğrencinin üniversite sınavlarına giremediği belirtilerek, bu durumun öğrencilerin "geleceklerini tehdit eden ciddi bir ihlal" olduğu vurgulandı.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında özellikle kadınlar ve çocukların hedef alındığı ve binlerce öğrenci ile eğitim çalışanının hayatını kaybettiği, birçoğunun da yaralandığı ifade edildi.

Gazze'deki eğitim kurumlarının, doğrudan ve dolaylı İsrail saldırıları sonucunda yüzde 85'inin kullanılamaz hale geldiği belirtilerek, savaş sonrasında eğitim sürecinin yeniden başlatılmasının büyük zorluklarla karşılaşacağı dile getirildi.

Dün yapılan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) açıklamasında ise, "Gazze'deki okulların yüzde 76'sının yeniden inşa ve tadilat gerektiği" bildirilmişti.

Editör: Fatma Zehra