Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesinde bulunan el-Cauni Okulu, İsrail'e ait savaş uçakları tarafından bombalandı. Okul, yerinden edilmiş sivillerin sığınma merkezi olarak kullanılıyordu ve saldırı sonucunda çoğu kadın ve çocuk 16 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İşgal güçleri, Nusayrat'ta okulu hedef alarak yerinden edilmiş vatandaşların haklarına karşı korkunç bir katliam gerçekleştirmiş, 16 kişi şehid olmuş, 50 kişi de yaralanmıştır." denildi.

Avde Hastanesi'nden yapılan açıklamada, sığınma merkezi olarak kullanılan okula düzenlenen saldırıda ölen 8 kişinin cenazesi ile çok sayıda yaralının hastaneye ulaştığı bildirildi.

Gazze'deki Çocuk Felci Aşı Kampanyasında 443 Bin Çocuk Aşılandı Gazze'deki Çocuk Felci Aşı Kampanyasında 443 Bin Çocuk Aşılandı

Siyonist işgal rejimi ise, sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları meşrulaştırmak için direnişçilerin okulda bulunduğu iddiasını öne sürdü. Ancak, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 98 Filistinli şehit oldu ve 87 bin 705 kişi yaralandı.

Hamas: "Yeni Bir Katliam"

Hamas, işgal ordusunun Nusayrat bölgesindeki okulu hedef alarak "yeni bir katliam" gerçekleştirdiğini belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat'taki el-Cauni Okulu'nun bombalanmasına tepki gösterildi. Binlerce sivilin kaldığı okula düzenlenen ve 16 kişinin hayatını kaybettiği bu saldırı, "yeni bir katliam" olarak nitelendirilerek, "Yerinden edilmiş masum sivillerin kaldığı UNRWA'ya ait okulların ve sığınma merkezlerinin tekrar tekrar ve sistematik olarak hedef alınması ve buralarda korkunç katliamların gerçekleştirilmesi, faşist işgal hükümetinin, sivillerin korunmasını düzenleyen tüm kanunlara meydan okuması anlamına geliyor" denildi.

Açıklamada, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'den Gazze'de işlenen savaş suçlarına ve bu ihlallere son verilmesi için acilen harekete geçmesi ve etkin adımlar atması istendi.

7 Ekim'den Bu Yana Nusayrat'ta 17 Okul ve Sığınma Merkezi Bombalandı

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, Gazze'nin orta kesimlerinde çeyrek milyon insanın sığındığı Nusayrat kampında düzenlenen 43. katliamda 16 kişinin şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Nusayrat'ta yerinden edilenlerin kaldığı 17 okul ve sığınma merkezini bombaladığı, Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentinde sadece 2 hastanenin olduğu ve bunların kalabalık nedeniyle sağlık hizmeti sunamadığı bildirildi.

Açıklamada, siyonist rejim ve işgalci ABD'nin Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik işlenen katliam ve soykırımdan sorumlu olduğu kaydedildi. Uluslararası toplum ve kuruluşların, Gazze'deki soykırımın ve akan kanın durması için baskı yapması istendi.

Editör: Masume Masume