Haber Merkezi- Yemen'deki patlamaların ardından, Yemen Ensarullah sözcüsü Muhammed Abdusselam, X sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "İsrail, Hudeyde Limanı'ndaki petrol tankları ve elektrik santralinin de aralarında bulunduğu sivil tesisleri hedef alan acımasız saldırısı, Yemen'in Gazze'ye verdiği desteği durdurması için düzenlendi. Bu, gerçekleşmeyecek bir düştür. Bu saldırı, Yemen halkının ve silahlı kuvvetlerinin sadece kararlılığını ve azmini artıracaktır." dedi.

Yemen Ensarullah hareketi, siyonist rejim hedeflerine yönelik saldırılarının, Gazze'ye yönelik katliamların durmasına kadar devam edeceğini açıkladı.

Son olarak, Ensarullah tarafından Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında cuma yerel saatle gece 03.00'te düzenlenen İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı.

Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor Mojo Kola'dan Filistin'e Destek: Satılan Her Şişe Yardıma Dönüşüyor

Ensarullah, Tel Aviv'i radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği, "Yafa" isimli yeni bir İHA ile hedef aldığını açıklamıştı. Ensarullah, Tel Aviv'in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bölge" olduğunu duyurmuştu.

Editör: Fatma Zehra