Filistin

İsrail Subaylarından Genelkurmay Başkanı Halevi'ye İtiraf Mektubu:Gazze'de "hala zaferden uzağız"

İsrail'in Kanal 14 televizyonu, Gazze'deki saldırılarda 200 gündür görev yapan 100 yedek subayın Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye yazdığı mektubu yayımladı. Subaylar, zaferin hala uzak olduğunu ve Filistinli direniş gruplarının güçlü olduğunu belirtti.

Abone Ol

İsrail'in Kanal 14 televizyonu, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarda 200 gündür görev yapan 100 yedek subayın, İşgal rejiminin Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye hitaben yazdığı mektubu yayımladı. Subaylar, İsrail ordusundan üst düzey yetkililerin "Gazze'de zaferin yakın olduğu" yönündeki açıklamalarını reddetti. Mektupta, "Sahadan gelenler olarak durumun hala zaferden uzak olduğunu biliyoruz" ifadesi yer aldı.

Subaylar, Gazze'deki Filistinli direniş gruplarının halen çok sayıda insansız hava aracı, havan topu ve geniş bir tünel ağına sahip olduğunu belirtti. Filistinli grupların savaşmaya hazır çok sayıda mensubunun bulunduğuna dikkat çektiler. İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının 310 gündür devam ettiğine işaret eden subaylar, ordu yetkililerinin zafere yakın olduklarına dair beyanatlarını sorguladı.

Bu mektup, Gazze'deki durumun karmaşıklığını ve direniş gruplarının direncini vurgularken, İsrail ordusunun içindeki bazı subayların mevcut durumu değerlendirme şekli hakkında da bilgi sunuyor.