İsrail işgal güçleri, Han Yunus kentinde "güvenli bölge" olarak belirlenen El-Mevasi'de barınan yerinden edilmiş Filistinlilere yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırıda onlarca sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Afganistan ve Japonya Arasında Önemli Görüşme: Japonya 165 okul inşa edecek Afganistan ve Japonya Arasında Önemli Görüşme: Japonya 165 okul inşa edecek

Dışişleri Bakanlığı, saldırıya sert tepki göstererek yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgal rejimi, Han Yunus kentinde 'güvenli bölge' olarak belirlediği El-Mevasi’de barınan Filistinlilere saldırarak onlarca sivili katletmiştir. Bu, sözde Netanyahu Hükümetinin Filistinlileri topyekün yok etme çabasının bir aşamasıdır.

İşgal rejimi, ateşkes konusunda Hamas’ın olumlu yanıtına karşılık vermesi beklenirken bir kez daha kan dökmeyi tercih etmiştir. Bu durum, sözde Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini engellemeye çalıştığının da delilidir.

İşgal rejimine destek veren ülkelerin, bu barbarlığa artık dur demesi gerekmektedir."

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumu İsrail'in saldırgan politikalarına karşı daha güçlü bir duruş sergilemeye çağırdı.

Editör: Masume Masume