İngiltere'nin İsrail'e Kısmi Silah Ambargosu "Yetersiz" Bulunuyor İngiltere'nin İsrail'e Kısmi Silah Ambargosu "Yetersiz" Bulunuyor

Haber Merkezi- İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimine düzenlediği saldırılarda 17'si aynı aileden olmak üzere toplam 29 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'deki Filistin hükümetinin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Nusayrat Mülteci Kampı'nın batısında Ebu Fureyh ailesini hedef aldığı ve bu saldırıda 14'ü çocuk ve kadın olmak üzere 17 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesimine 6 saldırı daha düzenlediği ve bu saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 12 Filistinlinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Son saldırılarla birlikte İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda toplam 29 Filistinli öldü.

Filistin hükümeti, İsrail'in sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamları ve işlediği suçları kınayarak, ABD yönetiminin bu "soykırımda" İsrail'in safında yer almasına tepki gösterdi. Açıklamada, Gazze'ye düzenlenen saldırıların İsrail ordusunun Filistin halkına karşı 10 aydır yürüttüğü soykırım suçu çerçevesinde gerçekleştirildiği ve sivilleri hedef alan bu katliamların sorumluluğunun Tel Aviv ve Washington yönetimlerine ait olduğu vurgulandı.

Editör: Fatma Zehra