Anket Sonuçları: ABD'deki Müslümanlar hangi adayı tercih ediyor? Anket Sonuçları: ABD'deki Müslümanlar hangi adayı tercih ediyor?

Ateşkes ve Esir Takası: İsrail'in sabah saatlerinde serbest bıraktığı 50 Filistinli arasında bulunan Doktor Mikdad, serbest bırakılmalarının sebebinin Gazze'deki ateşkes ve esir takası anlaşması olduğunu zannettiklerini belirtti.

İşkence ve Sorgulama: Cezaevleri arasında nakledilirken bazı haberleri duyabildiklerini söyleyen Mikdad, "Bazılarımız, alıkonulan başka bir kişiye soru sorduğu için işkence ve sorgulamaya maruz kalıyordu." dedi.

İzolasyon: Mikdad, dış dünyadan izole bir halde olduklarını, dışarıda ne olduğunu bilmediklerini ve serbest bırakılmalarının savaşın bitmesi ve esir takası anlaşması nedeniyle olduğunu düşündüklerini ifade etti.

İşgal Ordusunun Zulmü: Mikdad, İsrail ordusunun kendisini 6 ay önce Han Yunus'ta alıkoyduğunu, 70 yaş üstü yaşlıları, yaralıları ve 16 yaşından küçük çocukları hapishanelerde esir tuttuğunu belirtti. Alıkonulan çocukların da işkence ve şiddetli darbelere maruz kaldığını aktardı.

Engelli Filistinliler: Mikdad, işitme ve konuşma engelli bir Filistinlinin de hayvanların gördüğünden daha kötü muameleye maruz kaldığını söyledi. Ellerinde ve ayaklarında sakatlık olanların bile işkenceden kurtulamadığını belirtti.

Kuşatma ve Alıkonulma: Mikdad, "İşgalci İsrail ordusu, 24 Ocak'ta Han Yunus'u kuşattığında Batı Kampı bölgesi sakinlerinden evlerini boşaltmalarını istedi ve herkesi sorguya çekti. Gazze-Avrupa Hastanesi'nde doktor olduğumu öğrenince beni hemen alıkoydular." dedi.

Suçlama Olmadan Alıkonulma: Siyonist rejimin kendisini herhangi bir suçla itham etmeden 6 ay boyunca alıkoyduğunu söyleyen Mikdad, alıkonulan diğer Filistinliler gibi en kötü muameleye maruz kaldığını, uzun süre elleri ve ayakları bağlı tutulduğunu ve çeşitli hapishanelerde bulunduğunu belirtti.

İnsanlık Dışı Muamele: Mikdad, İsrail'in Filistinlileri insan olarak görmediğini ve akla hayale sığmayacak kadar kötü bir muamelede bulunduğunu vurguladı.

Editör: Masume Masume