Haber Merkezi- İsrail'in "Maariv" gazetesi için kaleme aldığı yazıda Brik, "Tel Aviv'in Hamas'ı yenilgiye uğratmaktan Doğu'nun Batı'dan uzak olduğu kadar uzak olduğunu" ifade etti.

Brik'in Yazısında Öne Çıkan Noktalar:

  • Savaşın Amacını Yitirmesi: "Amacını yitiren savaşta geçen her gün, yeteneklerimizi yıpratıyor ve ülkemizi eziyor. Ordu çöküyor, İsrail'in ekonomisi çöküyor, dünyayla iletişimimizi kaybediyoruz ve ulusal gücümüz ciddi şekilde zarar görüyor."

  • Ordunun Hedeflerine Ulaşamaması: İsrail ordusunun hedeflerine ulaşamadığını vurgulayan Brik, ordu kara gücünün aylardır aralıksız savaşan, ölüm ve yaralanmalarla ağır bedeller ödeyen birliklerin yerini dolduramadığı için zayıfladığını savundu.

  • Baskın ve Saldırılar: İsrailli emekli General, İsrail ordusunun yaşanan eksiklik nedeniyle bulunduğu bölgelerden çekildiğini ve baskın yaparak saldırılara devam ettiğini kaydetti.

    Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek Hamas'tan İsraillilere: Saldırılar Durmazsa, Esirler Canlı Dönmeyecek

Hamas'ın Durumu:

Brik ayrıca, "Hamas'ın Gazze'deki tünellerin hala yüzde 80'ini kontrol ettiğini, İsrail askerlerinin çekildiği topraklara tekrar geri döndüğünü" belirtti. Hamas'ın ölü ve yaralı savaşçılarını değiştirme süreci yürüttüğüne, on binlerce savaşçıyla normal savaşma boyutunu koruduğuna dikkati çekti.

İsrail'in Durumu:

Brik, İsrail'in çocukları öldürerek Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde kara listeye girdiğini vurguladı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15.694'ü çocuk, 10.279'u kadın olmak üzere 37.626 Filistinli öldü, 86.098 kişi yaralandı.

Editör: Fatma Zehra