Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, ismi açıklanmayan bir İsrailli subay, Gazze'ye yönelik saldırıların ABD'nin desteği olmadan sürdürülemeyeceğini belirtti. 

Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız

Subay, "ABD, İsrail ordusuna özellikle Hava Kuvvetlerine silah sağlamamış olsaydı, İsrail'in savaşı birkaç aydan fazla sürdürmesi zordu" ifadelerini kullandı.

Subay, İsrail'in dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla, Hava Kuvvetlerinin bomba, füze ve diğer mühimmatı ülke içinde üretmesi için bir öneri hazırladığını kaydetti. 

Bu hedefin gerçekleştirilmesi için ciddi bir finansmana ihtiyaç olduğunu vurgulayan subay, İsrail'in savunma sanayi kapasitesini zamanla artırabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, İsrail'e her yıl hibe ettiği 3 milyar 800 milyon dolarlık askeri yardıma ek olarak, Gazze'ye yönelik saldırılarda destek amacıyla 14 milyar dolarlık ek askeri yardımda bulunmuştu. 

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 16 bin 673'ü çocuk, 11 bin 269'u kadın olmak üzere 40 bin 819 Filistinli hayatını kaybetti, 94 bin 291 kişi yaralandı.

Editör: Fatma Zehra