Kerbela ve Gazze'yi Ele Alan Sinevizyon Gösterisi

Program, Kerbela ve Gazze'yle ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti. Gösterinin ardından, Gazeteci Yazar Zülküf Yel günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Gerekli Duruşu Ortaya Koyamıyoruz

Türkiye, Haniye'nin Vasiyetini Yerine Getirecek! Türkiye, Haniye'nin Vasiyetini Yerine Getirecek!

Kerbela hadisesinin insanlık tarihinin en acı olaylarından biri olduğunu belirten Yel, "İmam Hüseyin'i katledenleri şiddetle lanetliyoruz. Olaya sessiz kalanları da şiddetle kınıyoruz. Kerbela olayını bir mektebe dönüştüremediğimiz ve duruş iradesi ortaya koyamadığımız için, maalesef kendi çağımızdaki zalimlere karşı gerekli duruşu sergileyemiyoruz. Tarihteki zalimleri lanetlemek kolay, ama çağımızdaki zalimlere karşı ayağa kalkmak bedel gerektirdiğinden, bu bedeli ortaya koyamıyoruz." dedi.

Kerbela2

"Gazze'nin Kerbela'dan Hiçbir Farkı Yoktur"

Yel, "Kerbela için söylenecek çok şey var, ancak şu anda gözlerimizin önünde yeni bir Kerbela yaşanıyor. Bugün Gazze'yi gözlerimizin önünde adeta bir Kerbela gibi yaşıyoruz. Değerli Müslümanlar, bugün Gazze'nin Kerbela'dan hiçbir farkı yoktur. Dünün Kerbela'sı neyse bugünün Gazze'si de odur. İslam ümmetine bakıyoruz; adeta Kerbela'da İmam Hüseyin ve yarenleri nasıl yalnız bırakıldıysa, bugün de iki milyar Müslüman bu hadiseyi aynı zilletle seyrediyor." ifadelerini kullandı.

"Kerbela, Zulme ve Egemen Güçlere Karşı Başkaldırının Simgesidir"

Yel, "Kerbela sadece tarihi bir olay değil, zulme ve egemen güçlere karşı başkaldırının simgesi olan bir mekteptir. Hazreti Hüseyin'in kıyamını bugün böyle okumalı, mesajını kendi asrımızda yaşayıp gelecek nesillere taşımalıyız. Kerbela'yı anlamak budur. Kerbela'nın mesajını unuttuğumuz müddetçe, zulümler devam edecek ve yeni Kerbelalar yaşanacaktır." dedi.

Kerbela1

"Kerbela'nın Mesajını Günümüze Taşımamız Lazım"

Yel, "Eğer belli bir anlayışa ve duruşa sahipsek, Kerbela'nın mesajını günümüze taşımamız lazım. Bugün Gazze'de kuşatılmış kardeşlerimize, Hüseyin'i bir ruh ile sahip çıkmalıyız. Gazze'deki kardeşlerimizi desteklemeliyiz." şeklinde konuştu.

"Kerbela'da Susuzluktan Şehit Olan Çocuklar ile Gazze'de Açlıktan Şehit Olanlar Arasında Ne Fark Vardır?"

Son olarak Yel, "Kerbela'da yaşanan olayları birçok Müslüman çok sonra öğrendi. Bugün Gazze'ye baktığımızda, bütün dünyanın gözleri önünde canlı yayında insanlar katlediliyor, açlıktan ve susuzluktan şehit oluyorlar. Kerbela'da susuzluktan ölen çocuklar ile Gazze'de susuzluktan ölen çocuklar arasında Allah aşkına ne fark var?" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Ömer Faruk